Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Δεν έχει αλλάξει η θέση της ΕΕ για το Brexit - Θέλουμε συμφωνία

Κομισιόν: Δεν έχει αλλάξει η θέση της ΕΕ για το Brexit - Θέλουμε συμφωνία
Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί για αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, εάν οι Βρυξέλλες δεν συμβιβαστούν με την πρόταση του Boris Johnson
Συνεχίζεται το θρίλερ του Brexit, ενώ σήμερα (8/10/2019) εντάθηκε η φημολογία για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
«Η θέση μας για το Brexit δεν έχει αλλάξει.
Θέλουμε συμφωνία, εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ότι η ΕΕ θέλει να βλάψει τη Συμφωνία Μεγάλης Παρασκευής.
Σκοπός μας είναι να την προστατέψουμε» δήλωσε αξιωματούχος της Κομισιόν.
Την ίδια στιγμή, η βρετανική κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στην ΕΕ ότι εάν δεν συμβιβαστεί με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, ενώ Βρετανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις Βρυξέλλες ότι δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν σοβαρά επί της πρότασης που κατέθεσε πρόσφατα ο Johnson.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα (8/10/2019) το πρωί ο Johnson με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι δύο πλευρές αδυνατούν να βρουν μια κοινής αποδοχής λύση για τα ιρλανδικά σύνορα.
Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η καγκελάριος Merkel υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit είναι η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση, διαφορετικά, όπως είπε, θα είναι εξαιρετικά απίθανο οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν.
Από την πλευρά της, η Downing Street επισημαίνει ότι ο Johnson ανέφερε στην καγκελάριο ότι παρουσίασε μια λογική πρόταση για συμφωνία αλλά ότι η ΕΕ δεν δείχνει καμία διάθεση να την διαπραγματευτεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης