Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αδιέξοδο στο Brexit και ο εμπορικός πόλεμος προκαλούν τριγμούς στις αγορές - Αναταράξεις στην Wall - Στο -1,56% ο S&P 500, ο DAX στο -1,05%

Το αδιέξοδο στο Brexit και ο εμπορικός πόλεμος προκαλούν τριγμούς στις αγορές - Αναταράξεις στην Wall - Στο -1,56% ο S&P 500, ο DAX στο -1,05%
«Βουτιά» 6% στην LSE καθώς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ απέσυρε την προσφορά του
(upd5) Ισχυρές πιέσεις έλαβαν χώρα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω του αδιεξόδου στο Brexit καθώς και της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, με τον DAX στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί άνω του 1%.
Ισχυρές πιέσεις και στην Wall Street,, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι κυριότεροι δείκτες υποχωρούν καθώς η αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μειώνεται.
Οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 10/10, οι ελπίδες όμως για μια τελική συμφωνία έχουν εξανεμιστεί.
Το Πεκίνο απάντησε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να μεταδίδει τους αγώνες του NBA.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε -1,192% στις 26.164,04 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -1,56% στις 2.893,04 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες -1,675% στις 7.823,78 μονάδες.

Image



https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm3F19.jpg?itok=Szi0yFbc

Απώλειες και στην Ευρώπη... και λόγω Brexit 


Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους περισσότερους δείκτες να κλείνουν τις συνεδριάσεις με αρνητικά πρόσημα.
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και το αδιέξοδο του Brexit, ενίσχυσαν το αρνητικό κλίμα, το οποίο επιδεινώθηκε από τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον εμπορικό πόλεμο. Το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας απομακρύνεται.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -1,05% στις 11.970 μονάδες.
Image

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση -0,76% στις 7.143 μονάδες.
Image

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση -1,18% στις 5.456 μονάδες.
Image

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε -1,14% στις 21.405 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει απώλειες 1,18% στις 8.937 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX υποχώρησε 1,10% στις 378,81 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Airbus σημείωσε άνοδο +0,41%, αφού η εταιρία κατασκευής αεροσκαφών ανακοίνωσε αύξηση των παραγγελιών για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.
Στον αντίποδα, οι μετοχές του ομίλου που διαχειρίζεται το βρετανικό χρηματιστήριο, του London Stock Exchange Group, κατέγραψαν πτώση 6,4% αφού το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ απέσυρε την προσφορά του ύψους 39 δισεκ. δολαρίων για την εταιρία.
Το ενδιαφέρον των αγορών παραμένει στραμμένο στο εμπόριο, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας, με την Ουάσινγκτον να θέτει 28 οργανισμούς της Κίνας στη «μαύρη λίστα» κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στην εκστρατεία καταστολής των κινεζικών αρχών κυρίως εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Πλέον οι 28 αυτοί οργανισμοί –στους οποίους περιλαμβάνονται κυβερνητικοί οργανισμοί αλλά και τεχνολογικές εταιρείες-- δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από τις ΗΠΑ χωρίς την έγκριση της Ουάσινγκτον.
«Η αμερικανική κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορίου δεν μπορούν και δεν θα ανεχθούν την βίαιη καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων στην Κίνα», τονίζει στην ανακοίνωση ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross.
«Αυτό το μέτρο δεν θα επιτρέψει στις τεχνολογίες μας (…) να χρησιμοποιηθούν για την καταστολή ανυπεράσπιστων μειονοτήτων», πρόσθεσε.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διώκει τις μειονότητες της Κίνας, κυρίως τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, πολλούς από τους οποίους φέρεται να τοποθετεί σε κέντρα κράτησης.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον ελήφθη λίγες ημέρες πριν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας, προκειμένου να τερματιστεί ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης