Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 51,3 μονάδες ο PMI

tags :
Κίνα: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 51,3 μονάδες ο PMI
Παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/10) στοιχεία των Caixin και Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019.
Ωστόσο, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε, ο δείκτης PMI παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, ο υψηλότερος όγκος νέων παραγγελιών κατέγραψε σημαντική άνοδο τον Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα επίπεδα για το τρέχον έτος, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση της στελέχωσης στον κλάδο.
«Η οικονομία της Κίνας εμφάνισε σημάδια οριακήα ανάκαμψης τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά εργασίας βελτιώθηκε και η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, καθώς και το αυξανόμενο κόστος εργασίας και πρώτων υλών συνέχισαν να ασκούν πίεση στις επιχειρήσεις και να μετριάζουν το επιχειρηματικό κλίμα».
Σημειώνεται ότι ο επίσημος μη μεταποιητικός δείκτης της κινεζικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατέγραψε οριακή επιβράδυνση για τον ίδιο μήνα, και συγκεκριμένα στις 53,7 μονάδες, έναντι 53,8 μονάδων τον Αύγουστο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης