Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δώρο» στη Ρωσία η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

«Δώρο» στη Ρωσία η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία
Η απόφαση Trump για τη Συρία εξυπηρετεί μόνον τους εχθρούς των ΗΠΑ, προειδοποιούν Αμερικανοί αναλυτές και διπλωμάτες
Σφοδρές αντιδράσεις και εντός των συνόρων έχει προκαλέσει η απόφαση Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, καθώς «δεν προστατεύονται με τον τρόπο αυτό τα αμερικανικά συμφέροντα».
Ο Brett McGurk, πρώην ειδικός απεσταλμένος του Donald Trump στην Συρία για την εκστρατεία εναντίον του ISIS, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου μέσω twitter, λέγοντας πως η απόσυρση των στρατευμάτων είναι ένα «δώρο» προς τον Vladimir Putin.
Σημειωτέον, ο McGurk είχε παραιτηθεί πέρυσι όταν ο Trump ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή.
Οι ειδικοί ασφαλείας στην περιοχή και οι πρώην υπάλληλοι των ΗΠΑ ζητούν από τον Trump να ανακαλέσει την απόφαση καθώς είναι «επιβλαβής και δώρο στους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ ορισμένα μέλη των κουρδικών δυνάμεων στο έδαφος στη Συρία την χαρακτηρίζουν προδοσία.
Σε ανάρτησή του στο twitter, o Brett McGurk τόνισε πως είχε προειδοποιήσει πως μια τέτοια στρατηγική κίνηση θα αποτελούσε δώρο και για το Ιράν και το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης θεωρεί πως ο Trump εκτιμά λάθος τα γεγονότα και οι ΗΠΑ βρίσκονται εκτεθειμένες ακόμα και στο παραμικρό ενδεχόμενο έντασης.
Χθες, 7/10, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή της Συρίας, αφήνοντας τους Κούρδους εκτεθειμένους απέναντι στον Erdogan. «Η εκστρατεία αυτή έχει μεγάλο κόστος και κανένα όφελος για τη χώρα μας», δήλωσε ο Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης