Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Η διεθνής οικονομία οδηγείται σε ύφεση αλλά οι αγορές δεν θέλουν να το δεχθούν

tags :
Saxo Bank: Η διεθνής οικονομία οδηγείται σε ύφεση αλλά οι αγορές δεν θέλουν να το δεχθούν
Τα περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι  ύφεση είναι προ των πυλών για πολλές οικονομίες
Τη συνεχιζόμενη διαφοροποίηση στην πορεία των μακροοικονομικών δεδομένων κορυφαίων οικονομιών με αυτήν των μετοχών, τονίζει σε report της η Saxo Bank.
Όπως αναφέρει σε αυτό, πρόσφατα η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη οικονομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο 2019, ο οποίος εμφάνισε υποχώρησε 8% σε ετήσια βάση, ευρισκόμενος στο χειρότερο επίπεδο από την κρίση του 2008.
Αυτός ο δείκτης στέλνει το μήνυμα στους επενδυτές ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό να εισέλθει σε ύφεση, ενώ μπορεί να την ακολουθήσουν Σουηδία και Γερμανία.
Όμως οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν φαίνεται να ανησυχούν, καθώς αυξάνεται η «αδιαφορία» για τα μακροοικονομικά δεδομένα.

Την Τρίτη 8/10 ο ΟΟΣΑ θα δώσει στη δημοσιότητα τον δικό του δείκτη σύνθετης οικονομικής δραστηριότητας (εκ νέου για τον Αύγουστο 2019) και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα εμφανίσει πτωτική πορεία και μάλιστα για 19 διαδοχικό μήνα.
Άλλη μία ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σε ύφεση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάποια λύση, με το Πεκίνο να αρνείται να υποκύψει στις απαιτήσεις του Trump.
Ως εκ τούτου η Κίνα δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τη βιομηχανική της πολιτική, ούτε την πολιτική παροχής επιδοτήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους.

Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες ενός deal μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχώς μειώνονται, όμως οι αγορές φαίνεται να πιστεύουν ότι ο πραγματικός νικητής της διαμάχης είναι ο Trump.

Καλό θα είναι οι επενδυτές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους και σε ανακοινώσεις όπως αυτή της HSBC, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μείωση 10.000 θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της και να αυξήσει την κερδοφορία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης