Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,16% και τις 21.375,25 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,16% και τις 21.375,25 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 2.021,73 μονάδες
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα Δευτέρα (7/10) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την έναρξη του νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,16% στις 21.375,25 μονάδες, με τη μετοχή της Rakuten να ενισχύεται κατά +1,27%, ενώ αντίθετα οι μετοχές των Honda και Mitsubishi UFJ υποχώρησαν αμφότερες κατά -0,91%.
Ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,61% στις 6.024,36 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,37% στις 10.935,06 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 2.021,73 μονάδες, με τη μετοχή της LG Electronics να ενισχύεται κατά +4,52%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,71% και τις 6.563,60 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Οι εμπορικές αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να εργαστούν από κοινού στην επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας και την ολοκλήρωση των εντάσεων που έχουν λάβει χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ωστόσο, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε χθες (6/10) ότι η πλευρά της Κίνας έχει μειώσει τα συνολικά ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση στις διαπραγματεύσεις, περιορίζοντας τις πιθανότητες για άμεση επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Robert Carnell, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι προηγούμενες φορές κατά τις οποίες υπήρχε αντίστοιχη αισιοδοξία αποδείχθηκαν «άστοχες».
«Φαίνεται ότι είμαστε πίσω στην εξέταση των πλεονεκτημάτων μίας περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας, καθώς οι ειδήσεις υποδηλώνουν ότι η Κίνα δεν επιδιώκει να προχωρήσει σε μία ευρύτερη εμπορική συμφωνία με βάση τις γραμμές που αναζητούν οι ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Carnell.
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (7/10) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τη μελλοντική ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 58,38 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,91 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent, όσο και το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με συνολικές απώλειες άνω του -5%, κυρίως εξαιτίας των ασθενέσθερων στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα ΗΠΑ και Κίνας, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Οι μακροοικονομικές δυσκολίες ξεπερνούν τις ανησυχίες για την προσοφρά πετρελαίου προς το παρόν, παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το περιορισμένο "μαξιλάρι" πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης