Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των ομογενών - Ποια ραντεβού έκλεισαν – Άπιαστες οι 200 ψήφοι και … η συναίνεση

Επικοινωνία Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των ομογενών - Ποια ραντεβού έκλεισαν – Άπιαστες οι 200 ψήφοι και … η συναίνεση
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη προσδιορίζονται για τα τέλη της εβδομάδας
(upd) Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει από σήμερα Δευτέρα 7/10 το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να οριστούν οι κατ’ιδίαν συναντήσεις τους για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αυτήν την ώρα έχουν ήδη κλείσει τα ραντεβού του κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα για την ερχόμενη Παρασκευή 11/10 με την πρώτη συνάντηση με τον κ.Τσίπρα να προσδιορίζεται χρονικά για τις 11:00 το πρωί.

Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Και αν κανείς από τους Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη δεν αναμένεται να αρνηθεί τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, αυτό που θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να επιτευχθεί συναίνεση και το σχετικό νομοσχέδιο να περάσει με τις απαιτούμενες 200 και πλέον ψήφους.
Και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν ήδη διατυπώσει σημαντικές ενστάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο αν και δεν έχει «κλειδώσει» προκειμένου να μη σταλεί το μήνυμα ότι ο διάλογος με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα είναι μάταιος εξαρχής, προβλέπει ότι η ψήφος των Ελλήνων ομογενών θα προσμετράται για τη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.
Θέση, στην οποία αντιδρά σφόδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη για «επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών»
«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένου ότι και το ΚΚΕ έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, τότε είναι εμφανές πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 200 ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο, ακόμα και αν πουν «ναι» τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25, μια και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαθέτουν συνολικά 101 έδρες.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων, οι οποίες θα γίνουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, έχει ως εξής:

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00,
Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15,
Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 17:00,
Με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00,
Με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 19:00.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 7/10 08:18)
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης