Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Έτοιμη να παρέμβει η Βασίλισσα για την αποφυγή άτακτου Brexit - Με σύλληψη απειλείται ο Johnson

Sunday Times: Έτοιμη να παρέμβει η Βασίλισσα για την αποφυγή άτακτου Brexit - Με σύλληψη απειλείται ο Johnson
Η τελευταία φορά που Βρετανός μονάρχης επενέβη για να «απολύσει» πρωθυπουργό ήταν το 1834 όταν ο William ο τέταρτος απέπεμψε τον Λόρδο Melbourne
Την παρέμβαση της Βασίλισσας Ελισάβετ πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να προκαλέσει η στάση του βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson να αψηφήσει την απόφαση του Κοινοβουλίου και να ζητήσει παράταση για το Brexit.
Σύμφωνα με τους Sunday Times ο Johnson αρνείται να αποδεχθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει παράτυπα σε brexit στις 31 Οκτωβρίου.
γεγονός που δίνει το δικαίωμα στη βασίλισσα να επέμβει και να αποπέμψει τον πρωθυπουργό. Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο Johnson έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις της βασίλισσας και προτίθεται να παραμείνει στη θέση του περιμένοντας τη σύλληψή του από την αστυνομία με βασιλική εντολή.
Ο βρετανός πρωθυπουργός, αρνείται να παραιτηθεί αν απορριφθούν οι προτάσεις που έστειλε στην ΕΕ για το Brexit, ακόμη κι αν οι βουλευτές ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας και συμφωνήσουν να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
«Δεν πρόκειται να φύγει, εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στη Ντάουνινγκ Στριτ με ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών.
Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που Βρετανός μονάρχης επενέβη για να «απολύσει» πρωθυπουργό ήταν το 1834 όταν ο William ο τέταρτος απέπεμψε τον Λόρδο Melbourne.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης