Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Barclays αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη για τις συναλλαγές με το Κατάρ το 2008

Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Barclays αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη για τις συναλλαγές με το Κατάρ το 2008
Και οι τρεις κατηγορούνται για απάτη και με ψευδή στοιχεία, αδικήματα που προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια
Ενώπιων Βρετανικού Εφετείου θα βρεθούν τρία κορυφαία πρώην στελέχη της τράπεζας Barclays οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η τράπεζα με το Κατάρ το 2008 εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι Roger Jenkins, Tom Kalaris και Richard Boath αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ποινικά αδικήματα καθώς μετά από έρευνα της Επιτροπής Διαφθοράς το 2012 διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απάτη εκατομμυρίων λιρών σε βάρος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και οι τρεις κατηγορούνται για απάτη και με ψευδή στοιχεία, αδικήματα που προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.
Ο John Varley, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Barclays το 2008, αθωώθηκε από το εφετείο τον Ιούνιο.
Ο Varley ήταν ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τράπεζας στον κόσμο που βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για την χρηματοπιστωτική κρίσης.
Η Barclays στράφηκε στο Κατάρ και σε άλλους επενδυτές εν μέσω τις μεγάλης κρίσης του 2008 για να αποφύγει την κρατικοποίηση της λαμβάνονται συνολικά 11,8 διδ λίρες από επενδυτές του Κατάρ ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται να παρέχει δάνειο στο Κατάρ ύψους 3 δις δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης