Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς προκλήθηκε τραπεζική κρίση στην Ινδία από τα NPLs συνεταιριστικής τράπεζας

tags :
Πώς προκλήθηκε τραπεζική κρίση στην Ινδία από τα NPLs συνεταιριστικής τράπεζας
Yπολογίζεται ότι, η PMC απέκρυψε 616 εκατ. δολάρια σε NPLs
Για την απόκρυψη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της κατασκευαστικής εταιρείας Housing Development and Infrastructure (HDIL) κατηγορείται η συνεταιριστική τράπεζα Punjab Maharashtra (PMC), κάτι που έχει προκαλέσει τραπεζική κρίση στην Ινδία.
Όπως αναφέρει το Reuters, η PMC έκρυψε τα δάνεια  αυτά με 21.000 πλασματικούς λογαριασμούς, γεγονός που έπληξε καταθέτες, επενδυτές αλλά και  κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η μαζική απάτη έγινε γνωστή χάρη σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Βομβάης ενώ υπολογίζεται ότι, η PMC απέκρυψε 616 εκατ. δολάρια σε NPLs.
Σύμφωνα με το Bloomberg το χαρτοφυλάκιο της PMC είχε έκθεση 73% σε αποτυχημένες συναλλαγές ακινήτων της HDIL.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται ο πρόεδρος της PMC Waryam Singh και ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Joy Thomas.
Επίσης, υπό έρευνα βρίσκονται τα πρώην στελέχη της HDIL, Sarang Wadhwan και Rakesh Wadhwa, που ήταν αποδέκτες των δανείων για ακίνητα.
Καθώς οι φόβοι για μια ύφεση πολλαπλασιάζονται στην Ινδία, η τραπεζική κρίση της PMC πυροδότησε τη συζήτηση μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι ο τραπεζικός τομέας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχές.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) ανέλαβε την PMC τις προηγούμενες μέρες και εμπόδισε την τράπεζα να χορηγήσει νέα δάνεια, ενώ περίπου 900.000 καταθέτες ενημερώθηκαν ότι επιβάλλονται κεφαλαιακοί έλεγχοι  στους λογαριασμούς τους για έξι μήνες.
Πολλές δεκάδες χιλιάδες καταθέτες είναι αποκλεισμένοι από τους λογαριασμούς τους, εντείνονται οι φόβοι για χρεοκοπία της τράπεζας ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία έχουν κατακλυσθεί από τις κραυγές απόγνωσης απελπισμένων ανθρώπων.
Πολλοί καταθέτες προσέτρεξαν στα υποκαταστήματα για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους ενώ αρκετοί πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης