Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο - Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα όπως οι πρόγονοί μας

Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο -  Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα όπως οι πρόγονοί μας
Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του αποτελεί επιβεβαίωση της υπεύθυνης στάσης που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση σε στα ελληνοτουρκικά
«Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» στέλνει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος φωτογραφίζοντας την Τουρκία και τις προκλητικές κινήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα αγωνιστούμε για την πατρίδα με το ίδιο σθένος που αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας».
Σε συνέντευξη του στη Real news ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι «η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar αποτελεί επιβεβαίωση της υπεύθυνης στάσης που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά».
Όπως τονίζει «πέρα από τις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουμε με τη γειτονική χώρα, έχουμε ευθύνη στους λαούς μας, αλλά και στους λαούς των άλλων κρατών, που μας περιβάλλουν να διατηρήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, μέσω των οποίων θα συνομιλούμε με ειλικρίνεια και καλή θέληση».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο στη νέα Υόρκη, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι:
«Οι προκλήσεις αποτελούν μια πτυχή της τουρκικής συμπεριφοράς όχι προς την Ελλάδα αλλά και προς άλλα κράτη, απέναντι στα οποία η Άγκυρα επιδεικνύει έναν ιδιότυπο αναθεωρισμό. Απέναντι σε αυτές τις παρωχημένες αντιλήψεις στεκόμαστε να σοβαρότητα και πυγμή».
Αναφερόμενο στο μεταναστευτικό υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το πρόβλημα με τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών με τον τρόπο που κάποια άλλα κρατικά και παρακρατικά συστήματα το χρησιμοποιούσαν ως μοχλό πίεσης και κοινωνικής έντασης. πολύ σύντομα η κοινωνία θα αντιληφτεί τη διαφορετική προσέγγιση της κυβέρνησης . Οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση λόγω της ελαφρότητας του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ότι αφορά την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ η οποία υπεγράφη σήμερα (5/10) υπογραμμίζει ότι «η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας αποσκοπεί στη στρατηγική αναβάθμιση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Όπως η επιμήκυνση στη χρήση της βάσης στη Σούδα, η παροχή διευκολύνσεων και υποδομών στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης