Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wieser: Στο επόμενο Eurogroup θα τεθούν οι προτάσεις για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην ΕΕ

Wieser: Στο επόμενο Eurogroup θα τεθούν οι προτάσεις για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην ΕΕ
 Ομάδα σοφών με επικεφαλής τον Wieser προτείνει τρεις επιλογές με σκοπό να γίνει πιο αποτελεσματική η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης 
Προτάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) αναμένεται να παραδώσουν στους Ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας η «ομάδα των σοφών» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του EWG Thomas Wieser.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο Wiser προτείνει τρεις επιλογές με σκοπό να γίνει πιο αποτελεσματική η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και παράλληλα να μειωθεί η αλληλεπικάλυψη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με έδρα το Λουξεμβούργο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) με έδρα το Λονδίνο.
Οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται οδηγούν την ΕΤΑΑ να επικεντρώνεται πρωτίστως στην χρηματοδότηση προς την Αφρική και την ΕΤΕπ στην ΕΕ.
Μια δεύτερη πρόταση είναι να ενισχυθεί η ΕΤΕπ ή να γίνει θυγατρική της Ευρωπαϊκής τράπεζας Ανάπτυξης ενώ η τρίτη επιλογή είναι να δημιουργηθεί μια νέα Τράπεζα Επενδύσεων με τη συγχώνευση της ΕΤΕπ και της ΕΤΑΑ.
Στόχος είναι η χρηματοδότηση της υπο- Σαχάριας Αφρικής και η επιπλέον χρηματοδότηση για το Κλίμα καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στον παγκόσμιο αναπτυξιακό χώρο όπου χώρες όπως η Κίνα γίνονται όλο και πιο επιθετικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης