Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό - Επιστρέφει στην καταστροφολογία

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό - Επιστρέφει στην καταστροφολογία
Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan αυξήθηκαν οι ροές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στη Μόρια να βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες 
Αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό άφησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό και επιστρέφει σε μια ακατάσχετη καταστροφολογία».
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ Χαρίτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μας εγκαλεί, δεν έχει κάνει ούτε μία επιστροφή τους τελευταίους μήνες.
Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Tayyip Erdogan αυξήθηκαν οι ροές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στη Μόρια να βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες, ενώ τρεις μήνες πριν είχαμε 5.500».
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε:
«Περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να μην την εκμεταλλευτεί για να θέσει εκ νέου το ζήτημα για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεταρρύθμιση που είχε ως βασική φιλοσοφία την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για να μην υπάρχουν συνταξιούχοι πολλών ταχυτήτων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστια προσπάθεια ώστε να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, και ήδη από το 2019 οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις «γκρίνιες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν καταλαβαίνει «από πού προκύπτει αυτό το ζήτημα» και σημείωσε ότι μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη διακήρυξη-κάλεσμα ένταξης νέων μελών.
«Εμείς συζητάμε τα πάντα στα όργανά μας και δεν κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί.
Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν τα κόμματα που λειτούργησαν με βαρονίες», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης