Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Νύχτα βίαιων διαδηλώσεων – Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από βανδαλισμούς σε σταθμούς μετρό

Χονγκ Κονγκ: Νύχτα βίαιων διαδηλώσεων – Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από βανδαλισμούς σε σταθμούς μετρό
Tα μέσα μαζικής μεταφοράς του Χονγκ Κονγκ δεν θα λειτουργήσουν
Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα , Σάββατο 5/10, τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής γραμμής που εξυπηρετεί το διεθνές αεροδρόμιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες, μετά τις νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 4/10, με βανδαλισμούς σταθμών μετρό και τον τραυματισμό ενός 14χρονου από αστυνομικά πυρά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της MTR, που περιλαμβάνουν το μετρό και τα λεωφορεία «δεν θα επανέλθουν σήμερα το πρωί» και η κατάσταση θα επανεξεταστεί μέσα στην ημέρα.
«Έπειτα από βίαια περιστατικά σε αρκετές περιοχές, το προσωπικό συντήρησης πρέπει να διασφαλίσει τη δική του ασφάλεια του, πριν μπορέσει να επισκεφτεί κατεστραμμένους σταθμούς για να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει την έκταση της ζημιάς στους σταθμούς μας και να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής», ανέφερε η MTR.
Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν στο Χονγκ Κονγκ χθες (4/10), αφότου οι αρχές επικαλέστηκαν έναν πολύ παλιό νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τις κινητοποιήσεις τους.
Η ανακοίνωση του μέτρου προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες στην ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας και μάλιστα, κόσμος μπλόκαρε οδικές αρτηρίες.
Με τη χρήση δακρυγόνων η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν γεμίσει τους δρόμους και πέταγαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, έκαψαν την σημαία της Κίνας και βανδάλισαν σταθμούς μετρό και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας 14χρονος διαδηλωτής στην Γιουέν Λονγκ δέχθηκε πυρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας αστυνομικός πυροβόλησε ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, καθώς ένας διαδηλωτής του πέταξε μια βόμβα μολότοφ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης