Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Ιρανοί χάκερ επιτέθηκαν σε προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ

Microsoft: Ιρανοί χάκερ επιτέθηκαν σε προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ
Σε... «γραμμή Trump» για το Ιράν η Microsoft
Η Microsoft ανακοίνωσε πως μια ομάδα Ιρανών χάκερ που συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση πραγματοποίησε επίθεση ενάντια σε προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.
Η εταιρεία παρατήρησε σημαντική δράση στον κυβερνοχώρο από ομάδα, η οποία στόχευε στους σημερινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την παγκόσμια πολιτική και τους εξέχοντες Ιρανούς που ζουν εκτός Ιράν, ανέφερε η Microsoft.
Σε μια περίοδο 30 ημερών μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2019, η ομάδα, που ονομάστηκε "Phosphorous" από την εταιρεία, πραγματοποίησε πάνω από 2.700 προσπάθειες για τον εντοπισμό λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταναλωτών που ανήκαν σε συγκεκριμένους πελάτες και κατόπιν επιτέθηκαν σε 241 από αυτούς τους λογαριασμούς.
Η ιρανική κυβέρνηση δεν εξέδωσε κανένα άμεσο σχόλιο μέσω των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη δήλωση της Microsoft σχετικά με οποιαδήποτε σύνδεση με τους χάκερ.
Οι επιθέσεις που αποκάλυψε η εταιρεία την Παρασκευή δεν ήταν τεχνικά πολύπλοκες, ανέφερε η Microsoft. Οι χάκερ προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ένα σημαντικό αριθμό προσωπικών πληροφοριών για την επίθεση εναντίον των στόχων.
Η Microsoft δήλωσε ότι παρακολυθεί την ομάδα Phosphorous από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης