Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,32% και τις 21.410,20 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,32% και τις 21.410,20 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,18% στις 25.801 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγοράς, στον απόηχο της ανάκαμψης που σημειώθηκε στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,32% στις 21.410,20 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Central Japan Railway και SoftBank ενισχύθηκαν κατά +3,69% και +0,12% αντίστοιχα, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,17% και τις 10.894,48 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,37% στις 6.517,10 μονάδες, με τις μετοχές των Virgin Australia και Qantas Airways να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +3,13% και +1,11% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,46% στις 3.073,66 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,18% στις 25.801 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Country Garden ενισχύθηκε κατά +2,77%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, ο οποίος έκλεισε στο -0,55% και τις 2.020,69 μονάδες.
Χθες (3/10) οι αγορές στη Wall Street έκλεισαν με άνοδο, στον απόηχο δύο συνεχόμενων ημερών πτώσης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται πλέον στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξεως των 147 χιλ. θέσεων, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί περαιτέρω άνοδο σε σύγκριση με τις 130 χιλ. θέσεις του προηγούμενου μήνα.
«Οι αυξημένες προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων από τη Fed αναμένεται να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αγορών κατά την ολοκλήρωση της εβδομάδας», ανέφερε η αναλύτρια της IG, Jingyi Pan, την ίδια στιγμή που η CME Group αναφέρει ότι το 88% των επενδυτών αναμένει νέα μείωση των αποθεμάτων κατά τη συνεδρίαση στα τέλη Οκτωβρίου.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στην παγκόσμια οικονομία.
Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά ώστε να καταγράψει απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,91 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,34% στα 52,63 δολ. ανά βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει κατά -6,7%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την τιμή του αμερικανικού αργού ανέρχεται στο -6%.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου που αφορά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον δείκτη να καταγράφει πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων εκτός μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016, ενώ και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2019 δεν αποδείχθηκαν τόσο ισχυρά όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.
«Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνονται, και οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας την επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, δεδομένης της απότομης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», σχολίασε ο Stephen Innes, αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης