Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας) στον Trump για έρευνα κατά των Biden: Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά σας

tags :
Απάντηση Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας) στον Trump για έρευνα κατά των Biden: Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά σας
Απάντηση στην έκκληση Trump στο Πεκίνο να εκκινήσει έρευνα κατά του γιου του Joe Biden, Hunter
Την θέση ότι η Κίνα δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi ύστερα από τη δημόσια έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump προς το Πεκίνο να διενεργήσει έρευνα για τη δράση του γιου του Joe Biden, Hunter.
«Η Κίνα δεν θα αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό πως είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα του» ανέφερε ο Κινέζος ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τόσο την Κίνα όσο και την Ουκρανία να διεξάγουν έρευνες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Hunter Biden, γιο του πολιτικού του αντιπάλου Joe Biden.
«Η Κίνα θα μπορούσε να αρχίσει μια έρευνα για τους Biden.
Επειδή αυτό που συνέβη στην Κίνα είναι εξίσου κακό με αυτό που συνέβη στην Ουκρανία» ανέφερε ο Trump, ο οποίος όμως δεν έχει δώσει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περί διαφθοράς του Joe Biden, ο οποίος φέρεται πως θα είναι ο πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ερωτηθείς για το εάν έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping να αρχίσει έρευνες, ο Trump είπε πως δεν το έχει πράξει, αναφέροντας ωστόσο πως «είναι κάτι που θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε».
Σε ομιλία του στην Φλόριντα ο Trump αφού χαρακτήρισε «σκουπίδια» τη διαδικασία παραπομπής σε βάρος του που έχουν εκκινήσει οι Δημοκρατικοί, υποστήριξε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση καθώς, όπως είπε, «ξέρουν ότι δεν μπορούν να με νικήσουν στις εκλογές του 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης