Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές Merkel κατά του AfD - Ο ρατσιστικός λόγος δεν έχει σχέση με τις αξίες του συντάγματός μας

tags :
Βολές Merkel κατά του AfD - Ο ρατσιστικός λόγος δεν έχει σχέση με τις αξίες του συντάγματός μας
Προειδοποιήσεις Merkel κατά του ρατσισμού στην επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, με αφορμή την 29η επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης (1990), επιτέθηκε στο ακροδεξιό κόμμα AfD λέγοντας πως οι οικονομικές συγκυρίες δεν αποτελούν δικαιολογία για το ρατσισμό.
Στην ομιλία της η κα. Merkel έκανε αναφορά σε μια έκθεση της κυβέρνησης, η οποία διαπίστωνε οικονομικές αποκλίσεις μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της ανατολικής χώρας αισθάνονται πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».
Η έκθεση έδειξε ότι η οικονομική δύναμη της ανατολικής Γερμανίας έχει αυξηθεί στο 75% του δυτικού γερμανικού επιπέδου από 43% το 1990.
Ωστόσο, είπε ότι αυτό δεν δικαιολογεί τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου, και ότι τέτοιες επιθέσεις απειλούν τη δημοκρατία στη Γερμανία. Λίγο μετά την παρέμβασή της, περίπου 600 άτομα συμμετείχαν σε ένα ακροδεξιά συγκέντρωση στο Βερολίνο, με μερικούς να φέρουν γερμανικές σημαίες και να κυματίζουν αντι-ισλαμικές πινακίδες.
Η Μέρκελ δεν ανέφερε ονομαστικά το αντι-μεταναστευτικό AfD, αλλά το οποίο έχει ισχυρότερη στήριξη στα ανατολικά μέρη της Γερμανίας και έλαβε υψηλά ποσοστά στο Βρανδεμβούργο και τη Σαξονία στις τοπικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2019.
"Δεν πρέπει ποτέ να είναι η απογοήτευση με την πολιτική, να γίνει δεκτή ως νόμιμος λόγος να περιθωριοποιήσουμε, να απειλήσουμε ή να επιτεθούμε σε άλλους εξαιτίας του χρώματος, της θρησκείας, του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους", ανέφερε η Merkel από τη βόρεια πόλη Kiel.
"Οι αξίες του συντάγματός μας πρέπει να καθοδηγούν κάθε συζήτηση στη χώρα μας", ανέφερε.
Το συντηρητικό CDU της Merkel και οι εταίροι του συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) κατηγόρησαν το AfD , για νομιμοποίηση μιας γλώσσας μίσους που προάγει τη βία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης