Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Η αμερικανική οικονομία είναι σε φάση... ημι-ύφεσης

tags :
Credit Suisse: Η αμερικανική οικονομία είναι σε φάση... ημι-ύφεσης
Ο αδύναμος μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα υγιή οικονομικά δεδομένα οπουδήποτε αλλού, προσγειώνουν την οικονομία σε μια... μέση κατάσταση
Με τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ να εναλλάσσονται από ισχυρά σε αδύναμα, επικρατεί μια σύγχυση ως προς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Σύμφωνα με την Credit Suisse, τα αδύναμα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα υγιή οικονομικά δεδομένα οπουδήποτε αλλού προσγειώνουν την οικονομία σε μια μέση κατάσταση.
«Ενώ οι επενδυτές συζητούν για το εάν έχουμε εισέλθει σε ύφεση, εμείς πιστεύουμε ότι το πλαίσιο είναι καλύτερο να χαρακτηριστεί ως ημι-ύφεση» αναφέρεται σε ανάλυση της Credit Suisse.
Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε επιβράδυνση σε ετήσια βάση, παρά τη θετική πορεία τον Αύγουστο.
Ο μεταποιητικός τομέας που αντιπροσωπεύει το 11% της αμερικανικής οικονομίας, ζημιώθηκε από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Παράλληλα με τον αδύναμο μεταποιητικό τομέα, η καμπύλη απόδοσης αντιστράφηκε, κάτι που σημαίνει ότι το 10ετές αμερικανικό ομόλογο είχε χαμηλότερη απόφαση από το 3ετές, ένα φαινόμενο που θεωρείται ένδειξη για ύφεση.
«Οι κίνδυνοι για ύφεση έχουν αυξηθεί.
Εάν δεν ενισχυθούν τα κυκλικά δεδομένα, η ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου φαίνεται περιορισμένη» επισημαίνεται η Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης