Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Μεικτές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας

Williams (Fed): Μεικτές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας
Η αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων καταδεικνύει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα, ανέφερε ο Williams
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams, δήλωσε σήμερα 2/10 ότι, ενώ η οικονομία των ΗΠΑ φαινόταν να είναι σε «ευνοϊκό σημείο», οι προοπτικές της είναι ουσιαστικά μειτκές.
Η εμπορική αβεβαιότητα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αλλά και άλλοι παράγονες δημιουργούν έναν συνδυασμό συνθηκών που πρέπει να εξεταστούν, με την Fed να προσπαθεί να κρατήσει την οικονομία στο ίδιο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.
Η αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων καταδεικνύει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σημάδι το οποίο η Fed «πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν», ανέφερε ο Williams σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγο. Ωστόσο, συγκριτικά η αμερικανική οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες οικονομίες παγκοσμίως.
«Η νομισματική μας πολιτική είναι στη σωστή θέση», δήλωσε.
Ο John Williams άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε νέα προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής ούτως ώστε να διαχειριστεί τις εκάστοτε συνθήκες, αλλά δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για ενδεχόμενες νέες περικοπές. Η συνεργασία του με τον επικεφαλής της Fed εξάλλου είναι στενή.
Παράλληλα ο Williams δήλωσε ότι προσπαθεί να καταλάβει τι προκάλεσε την αστάθεια στις αγορές στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019. Θεωρεί εν μέρει ότι η συνολική μείωση των αποθεματικών στην κεντρική τράπεζα συνέβαλε στην αστάθεια.
«Οι πράξεις ανοικτής αγοράς δεν είναι συχνή λειτουργία, αλλά προφανώς γίνονται πάντοτε εκεί όπου χρειάζεται», τόνισε ο Williams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης