Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές Schiff (Επιτροπή Πληροφοριών Βουλής ΗΠΑ) κατά Pompeo: Επηρεάζει τους μάρτυρες στην έρευνα για τον Trump

Βολές Schiff (Επιτροπή Πληροφοριών Βουλής ΗΠΑ) κατά Pompeo: Επηρεάζει τους μάρτυρες στην έρευνα για τον Trump
Ο Adam Schiff κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ Mike Pompeo για επιρροή στους μάρτυρες
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ, Adam Schiff, ο κορυφαίος των Δημοκρατικών στην έρευνα κατά του Trump, κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ Mike Pompeo ότι προσπαθεί να επηρεάσει τους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου.
Ο Schiff, που ηγείται της έρευνας εναντίον του Trump, ανέφερε πως «ανησυχούμε βαθύτατα για την προσπάθεια του Mike Pompeo να επηρεάζει τους μάρτυρες των οποίων η μαρτυρία είναι απαραίτητη για την υπόθεση».
Οι παρατηρήσεις του Adam Schiff, έρχονται μία μέρα αφότου ο Αμερικανός κορυφαίος διπλωμάτης, απέκρουσε τις προσπάθειες των Δημοκρατών να λάβουν καταθέσεις από τους αξιωματούχους του State Department, κατηγορώντας τους για «εκφοβισμό».
«Θέλουμε να καταστήσουμε άκρως σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια του γραμματέα (σ.σ. του ΥΠΕΞ Pompeo), του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου να παρεμβαίνει στην ικανότητα του συνεδρίου να καλεί σχετικούς μάρτυρες θα θεωρείται ότι παρεμποδίζει τις νόμιμες λειτουργίες του συνεδρίου» δήλωσε ο Schiff.
Εν τω μεταξύ χθες 1/10, με ανάρτησή του στο twitter, ο Donald Trump κατήγγειλε τον Adam Schiff για «προδοσία» ζητώντας τη σύλληψή του.
Σήμερα δε, η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Kamala Harris, απαίτησε με επιστολή της, να καταργηθεί ο λογαριασμός του Αμερικανού προέδρου από το twitter διότι «παραβιάζει τους κανόνες του ιστοτόπου».
Το θέμα της παραπομπής του Donald Trump έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης