Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Αγωγή εναντίον της στη Βρετανία για παρακολούθηση 4 εκατ. iPhones

Google: Αγωγή εναντίον της στη Βρετανία για παρακολούθηση 4 εκατ. iPhones
Παρέκαμπτε ρυθμίσεις ασφαλείας των συσκευών και μέσω του Safari, συνέλεγε δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά, την εθνικότητα, τη σεξουαλικότητα ή τη φυλή των χρηστών.
Σε αγωγή κατά της Google για φερόμενη παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων 4 εκατ. χρηστών iPhone μπορεί να προχωρήσει ο Richard Lloyd, πρώην διευθυντής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των καταναλωτών Which?, στα βρετανικά δικαστήρια, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Lloyd υποστηρίζει ότι η Google παρακολουθούσε μυστικά τη συμπεριφορά περιήγησης στο διαδίκτυο των χρηστών iPhone στη Βρετανία, μεταξύ 2011 και 2012.
Παρακάμπτοντας ρυθμίσεις ασφαλείας στις συσκευές συνέλεγε δεδομένα μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari που διαθέτουν οι συσκευές, τα οποία είχαν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση, την εθνικότητα, τη φυλή, την υγεία αλλά και τη σεξουαλική συμπεριφορά των χρηστών.
Στην πορεία, η Google ομαδοποιούσε τα δεδομένα με ετικέτες όπως «λάτρεις των αγώνων» και προσέφερε στους διαφημιστές την ευκαιρία να στοχεύουν αυτές τις ομάδες μέσω της πλατφόρμας πωλήσεων διαφημίσεων DoubleClick.
Σήμερα ωστόσο 2/10, τρεις Βρετανοί δικαστές έκριναν πως ο Richard Lloyd, μπορεί να προχωρήσει με την αγωγή κατά της Google, υπό το νόμο του 1988 για την προστασία προσωπικών δεδομένων και να επιδώσει νομικά έγγραφα στην εταιρεία, στις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης