Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η τουρκική λίρα μετά τους... «όρκους» Erdogan για εισβολή στη Συρία

Υποχωρεί η τουρκική λίρα μετά τους... «όρκους» Erdogan για εισβολή στη Συρία
Οι απειλές Erdogan για τη Συρία επηρεάζουν την τουρκική λίρα
Η τουρκική λίρα υποχωρεί μετά τις απειλές Erdogan για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
Μετά τις επανειλημμένες απειλές των τελευταίων εβδομάδων, η Τουρκία προσπαθεί τελικά να αντισταθμίσει τις απειλές να εισβάλει μονομερώς στη Συρία.
«Μπορούμε να εισβάλουμε ξαφνικά μια νύχτα» δήλωσε ο Erdogan μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει δείξει πολύ μεγάλη υπομονή στο θέμα. «Δεν θα χάσουμε ούτε μία μέρα», δήλωσε.
Image
Μετά τις δηλώσεις αυτές, η τουρκική λίρα κατέρρευσε. Αυτήν την στιγμή, η ισοτιμία της με το ευρώ βρίσκεται στις 6,2 λίρες/ευρώ και στις 5,71 λίρες/δολάριο.
Τον Αύγουστο Ουάσινγκτον και Άγκυρα συμφώνησαν στην εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας μεταξύ των τουρκικών συνόρων και των περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από την κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες στηρίζει η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση.
Ο Erdogan είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι η Τουρκία δίνει προθεσμία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στη δημιουργία αυτής της ζώνης, τονίζοντας ότι διαφορετικά η Άγκυρα θα ξεκινούσε επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής.
Image
Στις αρχές του περασμένου μήνα προειδοποίησε ότι αν το σχέδιό του δεν εφαρμοστεί, θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με συριακούς πρόσφυγες: «Θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες. Δεν μπορούμε να αναγκαστούμε να χειριστούμε μόνο το βάρος», είπε εκείνη τη στιγμή, θέση την οποία επανέλαβε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης