Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν δεν αποκλείει ευρωπαϊκή «απάντηση» στους αμερικανικούς δασμούς

Η Κομισιόν δεν αποκλείει ευρωπαϊκή «απάντηση» στους αμερικανικούς δασμούς
Η ΗΠΑ θέλουν να επιβάλουν δασμούς στην Ε.Ε. λόγω των κρατικών επιδοτήσεων της Ένωσης στην Boeing
Η αρμόδια Επίτροπος της Κομισιόν για το Εμπόριο, Cecilia Malmstrom δήλωσε σήμερα πως η Ε.Ε. μπορεί να επιβάλει δασμούς πριν την απόφαση της Boeing, οποία αναμένεται την άνοιξη του 2020.
Ο γραφείο του Robert Lighthizer, του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, δημοσίευσε τον περασμένο Απρίλιο μια σειρά δυνητικών δασμών ύψους 25 δισ. δολαρίων.
Η κ. Malmstrom δήλωσε ότι "δεν έλαβε καμιά απάντηση" στις ευρωπαϊκές προτάσεις για την αποφυγή άμεσων δασμών από τις ΗΠΑ.
Η απόφαση που αναμένεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) αυτή την εβδομάδα ανταποκρίνεται σε μακρόπνοες καταγγελίες των ΗΠΑ ότι ορισμένες χώρες παρείχαν κρατική ενίσχυση στην Airbus.
"Έχουμε επαναλάβει εδώ και πολύ καιρό τους ομολόγους μας στις ΗΠΑ, ότι ακόμα και αν έχουμε κάνει και οι δύο πλευρές λάθη, δεν είναι λύση η επιβολή δασμών".
Ωστόσο, άφησε ανοιχτή την επιλογή ότι η ΕΕ θα μπορούσε να επωφεληθεί από προηγούμενες αποφάσεις του ΠΟΕ που είχαν εναντίον των ΗΠΑ, οι οποίες ακόμα θεωρητικά επιτρέπουν στην Ευρώπη το δικαίωμα να επιβάλλει εμπορικά αντίμετρα, ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν αδρανείς εδώ και χρόνια.
«Εξετάζουμε τα πάντα - (αυτό) δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες, αλλά όλα βρίσκονται στο τραπέζι». Η Cecilia Malmstrom δεν απέκλεισε την απάντηση της Ε.Ε. στους αμερικανικούς δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης