Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Οι ΗΠΑ «τραβούν το σκοινί στα άκρα» - Θα προχωρήσουν πέρα από την απλή μείωση κεφαλαιακών ροών στην Κίνα

Dalio (Bridgewater): Οι ΗΠΑ «τραβούν το σκοινί στα άκρα» - Θα προχωρήσουν πέρα από την απλή μείωση κεφαλαιακών ροών στην Κίνα
Ο πρόεδρος Trump μπορεί να λάβει νέα μέτρα εναντίον της Κίνας
Ο Ray Dalio, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να "προβούν σε μεγαλύτερες κινήσεις" στον εμπορικό πόλεμο απέναντι στην Κίνα, εν μέσω αναφορών στον περιορισμό των κεφαλαιακών ροών προς το Πεκίνο.
"Γι 'αυτό το προτεινόμενο βήμα στον περιορισμό των αμερικανικών επενδύσεων χαρτοφυλακίου στην Κίνα με κάνει να σκέφτομαι τις συνέπειες αυτού του βήματος και να αναρωτιέμαι αν πρόκειται για στροφή προς μεγαλύτερες κινήσεις", δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτής στη Bridgewater Associates, μέσω LinkedIn.
Ο Dalio, γνωστός για τις προκλητικές του ιδέες, λέει ότι ο πλούτος και η πολιτική ανισότητα προκαλούν λαϊκισμό τόσο αριστερά όσο και δεξιά και ότι η περιορισμένη ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να τονώσουν την οικονομία θα οδηγήσει σε πιο εκτεταμένες ενέργειες. Μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με την ουσιαστική περικοπή φόρων στους πλούσιους, την εκτύπωση χρήματος και την αγορά χρεών που προέρχονται από τα ελλείμματα.
"Τυπικά, αυτό έχει οδηγήσει στην πτώση των κεφαλαίων καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτά τα πράγματα, τα οποία συχνά οδήγησαν σε κεφαλαιακούς ελέγχους που προορίζονται να κρατήσουν κεφάλαια στη χώρα και το νόμισμα, έτσι ώστε να μπορούν να φορολογηθούν ή και να υποτιμηθούν πιο εύκολα. Έτσι, φυσικά, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ αν αυτή η έκτακτη απόκλιση από τη σύμβαση για περιορισμό των ροών κεφαλαίων στην Κίνα θα μπορούσε να ακολουθηθεί από αυτά τα άλλα βήματα".
Ο Dalio θεωρεί πως ο Trump μπορεί να διακόψει μονομερώς τις κεφαλαιακές ροές προς την Κίνα, να παγώσει τις πληρωμές για τα χρέη της Κίνας και να επιβάλει κυρώσεις για να εμποδίσει τις μη αμερικανικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ δεν έχει διευκρινίσει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει με αυτό το θέμα. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, χαρακτήρισε τις ειδήσεις αυτές fake news.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης