Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Wells Fargo: Τα αμερικανικά ομόλογα θα συνεχίσουν στο... τρενάκι του τρόμου

BofA, Wells Fargo: Τα αμερικανικά ομόλογα θα συνεχίσουν στο... τρενάκι του τρόμου
Η Wells Fargo αναμένει ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφωθεί στο 1,70% στο τέλος του 2019, ενώ η Bank of America βλέπει απόδοση στο 1,25%
Αν και συνήθως οι επενδυτές στα χρηματιστήρια είναι εκείνοι που συναρπάζονται από την άνοδο των τιμών των μετοχών και απελπίζονται στην απότομη πτώση, τους τελευταίους δύο μήνες οι επενδυτές ομολόγων βρίσκονται σε τρενάκι του τρόμου, με τη μεταβλητότητα σε πολυετή υψηλά.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν νωρίς την Τρίτη (1/10/2019), αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν απότομα καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν ότι η συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα για τον Σεπτέμβριο σημαίνει ότι ο κλάδος οδεύει προς ύφεση.
«Είμαστε σε μια κατάσταση όπου η αγορά συζητά εάν είμαστε στις αρχές της ύφεσης.
Κάποιες μέρες έχουμε κάποιες στοιχεία που δείχνουν ότι δεν είμαστε σε ύφεση και κάποιες άλλες μέρες έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι είμαστε σε ύφεση» επισημαίνει ο Ralph Axel της Bank of America Merrill Lynch.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου από το υψηλό του 1,755% υποχώρησε στο χαμηλό του 1,647%.
Οι διακυμάνσεις της αγοράς ομολόγων είναι στο μικροσκόπιο της Wall Street.
«Είχαμε πολύ καλές εξελίξεις στον τελευταίο μήνα.
Μπορεί να χάνεις ή να κερδίζεις πολλά χρήματα.
Μόνο για τους long επενδυτές, ήταν ένα πολύ καλό έτος, κι αυτοί ενδεχομένως να μην θέλουν να παραμείνουν στην αγορά» επισημαίνει ο Michael Schumacher από Wells Fargo.
Σύμφωνα με τον Schumacher, η Τρίτη ήταν η 22η μέρα του 2019 όπου σημειώθηκε μεταβολή 10 μονάδων βάσης στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου.
Το 2019 και το 2017 υπήρχαν μόλις οκτώ τέτοιες διακυμάνσεις σε κάθε έτος, αλλά το 2016 υπήρχαν 39.
Η Wells Fargo αναμένει ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφωθεί στο 1,70% στο τέλος του έτους, ενώ η Bank of America βλέπει απόδοση στο 1,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης