Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση για τις επενδύσεις μεταξύ Fosun και Γεωργιάδη στις 14 Οκτωβρίου

Κρίσιμη συνάντηση για τις επενδύσεις μεταξύ Fosun και Γεωργιάδη στις 14 Οκτωβρίου
Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και στελεχών του κινεζικού ομίλου Fosun στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Σε συνέντευξή του ο υπουργός Επενδύσεων δήλωσε πως ο κινεζικός όμιλος, διαφαινόταν ότι θα αποσυρθεί από την επένδυση του Ελληνικού, ωστόσο ανέκαμψε το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες της bankingnews, ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ δεν έχει αποσυρθεί και από το Ελληνικό.

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

Συναντήσεις με παράγοντες της τραπεζικής αγοράς και άλλους αξιωματούχους είχαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα κορυφαία στελέχη του κινεζικού ομίλου Fosun.
Ο ασφαλιστικός βραχίονας της Fosun επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η Εθνική Τράπεζα ξεκινά τις διαδικασίες πώλησης του 80% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Οκτώβριο του 2019 με προοπτική στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η πώληση.
Πέραν από τη Fosun ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική έχει εκδηλώσει και το καναδικό fund Fairfax το οποίο ήδη ελέγχει στην Ελλάδα τη Eurolife σε ποσοστό 80% και είναι ο στρατηγικός επενδυτής της Eurobank με ποσοστό 33%.
Εν τω μεταξύ στελέχη της αγοράς που συνομίλησαν με παράγοντες της Fosun για το Ελληνικό, οι Κινέζοι ανέφεραν το letter of commitment, δηλαδή εκδήλωση ενδιαφέροντος για το project του Ελληνικού, παραμένει ενεργό.
Μάλιστα η Fosun δεν αποκλείει να συμμετάσχει και στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. της Lamda Development για το Ελληνικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης