Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται χάρη στη νομισματική χαλάρωση

tags :
BlackRock: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται χάρη στη νομισματική χαλάρωση
Μία άλλη γνώμη για την νομισματική χαλάρωση έχει η BlackRock
Εκεί που άλλοι βλέπουν κινδύνους και ύφεση, η BlackRock αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται χάρη στη νομισματική χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock, εν αντιθέσει με την Citi ή την S&P, είναι λίγο πιο αισιόδοξη. Σε νέο σχόλιό της, επισημαίνει ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν χαλαρώσει καθώς οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve, έχουν μειώσει τα επιτόκια.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα και η BlackRock αναφέρει ότι ήδη αρχίζει να βλέπει ενδείξεις για τον αντίκτυπό της, καθώς η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αλλάξει, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν παραμείνει σταθερές και οι επενδύσεις μηχανημάτων έχουν ανακάμψει στην Ευρώπη. Η BlackRock αναφέρει ότι αναμένει μια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες.
Η BlackRock επισημαίνει ότι οι ολοένα και πιο προστατευτικές εμπορικές πολιτικές αποτελούν βασική κινητήρια δύναμη των παγκόσμιων αγορών και της οικονομίας. Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, "βλέπουμε κάποια πιθανότητα ανακωχής, αλλά μια περιεκτική εμπορική συμφωνία είναι απίθανη".
Έτσι, ο διαχειριστής του χαρτοφυλακίου συνιστά «μέτρια ανάληψη κινδύνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης