Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street λόγω μεταποίησης και φόβων για ύφεση - Πτώση -1,23% στον S&P 500 στο -1,28% ο Dow Jones

tags :
Σημαντικές απώλειες στη Wall Street λόγω μεταποίησης και φόβων για ύφεση - Πτώση -1,23% στον S&P 500 στο -1,28% ο Dow Jones
H συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα επηρεάζει την Wall Street
Πτωτικά κινήθξλε σήμερα η Wall Street, ανατρέποντας το αρχικό θετικό της πρόσημο, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά -1,23% στις 2.940,25 μονάδες, ο Dow Jones κατέγραψε σημαντικές απώλειες -1,28% στις 26.573,04 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση -1,13% στις 7.908,69 μονάδες.

Image

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν, εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία της μεταποίησης στην αμερικανική οικονομία.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων βρίσκονται στο 1,66%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγων διαμορφώνεται στο 1,58%.
Παράλληλα οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν αυξηθεί.
Οι συνομιλίες σε επίπεδο επίσημων διαπραγματευτών αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.
Η ανησυχία των επενδυτών για επιβολή νέων δασμών έχει μετριαστεί, όπως επίσης και οι αναφορές  που έγιναν την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν τον περιορισμό των αμερικανικών επενδύσεων Κίνα.
Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός τομέας συνέχισε να συρρικνώνεται στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης του ινσιτούτου ISM υποχώρησε στις 47,8 μονάδες από τις 49,1, που αποτελεί χαμηλό δέκα ετών.
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό, ενώ οι δείκτες των εξαγωγικών παραγγελιών της έρευνας ανήλθαν στο 41%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δήλωσε ότι οι εμπορικές ροές φέτος θα αυξηθούν με τον πιο αδύναμο ρυθμό από τότε που η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 συγκλόνισε την παγκόσμια οικονομία.

Υποχώρηση στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση - Στο -1,32% ο DAX

Επιβαρύνθηκε το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης σήμερα μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση.
Συγκεκριμένα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείσε σημαντική υποχώρηση -1,32% στις 12.263,83 μονάδες. Ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,65% στις 7.360,32 μονάδες.
Ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες -1,41% στις 5.597,63 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Μιλάνο κινήθηκε με υποχώρηση 0,81% στις 21.927,57 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε απώλειες 1,31% στις 387,99 μονάδες.
Image
Ο μεταποιητικός τομέας συνέχισε να συρρικνώνεται στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Image
Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης του ινσιτούτου ISM υποχώρησε στις 47,8 μονάδες από τις 49,1, που αποτελεί χαμηλό δέκα ετών.
Image
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.
Image
Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο από την Ισπανία και την Ιταλία ήταν επίσης κάτω από 50, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη συρρίκνωση. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ στη συνέχεια προστέθηκε στη ζοφερή προοπτική, μειώνοντας το 0,9% το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο σε σχεδόν τρία χρόνια.
Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος ήταν στα πρώτα στάδια του περιορισμού των περιορισμών στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Κίνα.
Η αμερικανική διοίκηση αναζητά πρόσθετους μοχλούς επιρροής στις εμπορικές συνομιλίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.
Η αισιοδοξία των επενδυτών για επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας έχει αυξηθεί. Ήδη έχουν γίνει εκατέρωθεν προσπάθειες για άμβλυνση του κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης