Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει επικοινωνία, δεν λύνει τα προβλήματα στη Μόρια

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει επικοινωνία, δεν λύνει τα προβλήματα στη Μόρια
Η αποσυμφόρηση των νησιών πρέπει να είναι άμεση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής
Πυρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος εξαπέλυσε ο Π. Χρηστίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, καταλογίζοντας της πως κάνει επικοινωνία και δεν λύνει τα προβλήματα στη Μόρια.
«Η κυβέρνηση αθωώνει την Ευρώπη από τις ευθύνες τις οποίες έχει.
Δεν είναι μόνο μεταναστευτικό, είναι και προσφυγικό το ζήτημα.
Και προφανώς η πρώτη και μεγάλη ευθύνη είναι της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου, η οποία υπέγραψε μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν αφήσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση να εξελίσσεται στην πατρίδα μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση όπως της ζήσαμε και με μια σύγκρουση αντιλήψεων και απόψεων γύρω από το πρέπει να κινούνται τα πράγματα σε επίπεδο οικονομίας.
Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Αυτό το οποίο γίνεται στη Μόρια είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, είναι πρόβλημα για την αξιοπρέπειά μας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη, όλη την προηγούμενη περίοδο, ότι θα δώσει κατευθείαν λύσεις.
Θυμάστε όλες τις δηλώσεις που έγιναν πριν τις εκλογές και φυσικά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που έγιναν μετά τις εκλογές, όταν επισκέφθηκε τη Μόρια και είπε ότι συναντά μία ικανοποιητική κατάσταση.
Σας θυμίζω ότι αυτήν τη στιγμή στα νησιά μας είναι 29.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι.
Επομένως, έχουν κάνει πάρα πολλές συσκέψεις στο Μαξίμου, έχουν χάσει άνθρωποι τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρξει μία λύση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 9,84 ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση.
«Η αποσυμφόρηση των νησιών πρέπει να είναι άμεση.
Πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και φυσικά πρέπει να αναλάβουν και οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες τους.
Η Φώφη Γεννηματά έχει καταθέσει προτάσεις σε όλες τις προσυνόδους σοσιαλιστών κι έχει βάλει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στην ατζέντα.
Και επειδή έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, δεν μπορεί κανείς Ευρωπαίος να αποδέχεται αυτό το οποίο συμβαίνει στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά.
Η Νέα Δημοκρατία αυτήν τη στιγμή είναι  κυβέρνηση.
Και όταν είσαι κυβέρνηση κι έχεις την ευθύνη τέτοιων δεδομένων, δεν μπορεί να παρουσιάζεις μόνο επικοινωνία, πρέπει να έχεις και ουσία σε αυτά τα οποία έχεις υποσχεθεί.
Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτούν και οι τοπικές κοινωνίες των νησιών και προφανώς όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι βλέπουμε την κατάσταση να εξελίσσεται με τρόπο τραγικό» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
Ερωτηθείς για την πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναφορές στο 1981 ο κ.Χρηστίδης εξαπέλυσε τα πυρά του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Είδα τη Διακήρυξη.
Είναι καλό να τη διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, διότι είναι η αιτία για να μην πλησιάσει κανείς ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχει κάτι προοδευτικό, είναι ένα copy-paste παλαιών κειμένων.
Η ουσία του ζητήματος είναι ότι οι προκλήσεις είναι στο αύριο, γιατί εκτός από την έκρηξη του ’81 με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τόσο λοιδορήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα για το Ειδικό Δικαστήριο του ’89, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γενάρη του 2015 και την περίοδο Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και όλων των υπολοίπων, τι λέει ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμένο και την ένταξη της μισής κοινοβουλευτικής του ομάδας σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά, λοιπόν, είναι πράγματα τα οποία οι πολίτες τα έζησαν τα τελευταία 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και δεν τα ξεχνούν τόσο εύκολα κι αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα ξεχάσουμε είναι γελασμένος» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης