Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jinping: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει – 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας

tags :
Jinping: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει – 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας
Η Κίνα θα συνεχίσει την αμοιβαία επωφελή πολιτική του ανοίγματος στον κόσμο υποστήριξε ο Jinping
Την θέση ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια της Κίνας ή να σταματήσει τον κινεζικό λαό και το έθνος από το να προχωρήσει μπροστά διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην ιστορία της χώρας, καθώς σε αυτήν συμμετείχαν 15.000 στρατιώτες με 580 άρματα μάχης ενώ παρουσιάστηκαν προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως φορτηγά με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Image
«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του σπουδαίου έθνους ή να σταματήσει τον κινεζικό λαό και το έθνος από το να προχωρήσει μπροστά.
Ο στρατός καλείται να υπερασπιστεί με αποφασιστικό τρόπο την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα συμφέροντας της Κίνας αλλά και να στηρίξει με σθένος την παγκόσμια ειρήνη» είπε ο Jinping μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Τιενανμεν.
Image
Φορώντας το κλασικό κοστούμι Μao και συνοδευόμενος από τους προκατόχους του Hu Jintao και Jiang Zemin, o Jinping υποστήριξε πως η Κίνα θα συνεχίσει την αμοιβαία επωφελή πολιτική του ανοίγματος στον κόσμο.

Image
«Η Κίνα αύριο θα ευημερεί περισσότερο.
Η Κίνα πρέπει να διατηρήσει την ευημερία και σταθερότητα στο Χόνγκ Κόνγκ και στο Μακάο, να προωθήσει την ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων με την Ταϊβάν και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη επανένωση της πατρίδας» είπε ο Jinping, ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ανοιχτό αυτοκίνητο προκειμένου να χαιρετίσει τα παρατεταγμένα στρατεύματα που είχαν πάρει θέση για την παρέλαση.
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης