Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στην Wall Street με το ενδιαφέρον στραμμένο στο εμπόριο - Μηναία κέρδη +1,7% για το δείκτη S&P 500

tags :
Θετικά πρόσημα στην Wall Street με το ενδιαφέρον στραμμένο στο εμπόριο - Μηναία κέρδη +1,7% για το δείκτη S&P 500
ΗΠΑ και Κίνα στέλνουν θετικά μηνύματα για το εμπόριο στη Wall Street
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελυταία συνεδρίαση του Σεπτρμβρίου (30/9) οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,36% στις 26.916,69 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,5% στις 2.976,73 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,75% στις 7.999,34 μονάδες.

Image


Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες, εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απένταξης κινεζικών επιχειρήσεων από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, σε μια ραγδαία κλιμάκωση του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.
Ωστόσο αυτές τις πληροφορίες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Peter Navarro τις χαρακτήρισε fake news.
«Αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε στο Bloomberg τη διάβασα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από εκείνη με την οποία την έγραψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC.
«Πάνω από το μισό ήταν εντελώς ανακριβές ή απλά λάθος» πρόσθεσε.
Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών έχουν επαναφέρει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, δύο εβδομάδες πριν από τον 13ο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας Liu He, αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων μετά τον Ιούλιο.
Σε επίπεδο μήνα, οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη 1,9% και 1,7% αντίστοιχα και ο Nasdaq κέρδη 0,5%.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Chicago PMI, ο οποίος καταρτίζεται βάσει έρευνας στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις της περιοχής του Σικάγο, υποχώρησε στις 47,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 50,4 μονάδες.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η θυγατρική της Blackstone Group, Blackstone Real Estate Partners, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Colony Industrial, αντί 5,9 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου χρέους.
Η μητρική της WeWork, We Co, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτημα για να αποσύρει προσώρας τη δημόσια προσφορά της.

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500

Image


Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Dow Jones

Image


Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Nasdaq

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης