Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η αποσύνδεσή μας από τις ΗΠΑ θα προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές

tags :
Κίνα: Η αποσύνδεσή μας από τις ΗΠΑ θα προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προακλούσε πλήγμα και στις δύο χώρες
Τη θέση πως οποιαδήποτε αποσύνδεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα προκαλούσε πλήγμα και στις δύο χώρες, διατύπωσε σήμερα (30/9) η πλευρά του Πεκίνου, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε πως «οποιαδήποτε αποσύνδεση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα έβλαπτε και τις δύο πλευρές», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα δημιουργούσε μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές».
Οι δηλώσεις του κ. Gao έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου ότι η κινεζική ανιπροσωπεία θα βρεθεί στο Πεκίνο στις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο πλευρές θα λύσουν τις αμοιβαίες ανησυχίες και θα βρουν μία αμοιβαία επωφελή λύση.
«Προσβλέπουμε στον 13ο γύρο διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο υφυπουργός Εμπορίου της χώρας, Wang Shouwen, για να προσθέσει ότι «ελπίζουμε πως και οι δύο πλευρές, με βάση τον ισότιμο και αμοιβαίο σεβασμό, θα ασχοληθούν από κοινού με τις εκατέρωθεν ανησυχίες και θα χρησιμοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις για να επιλύσουν τις διαφορές, με ήρεμη στάση».
Παράλληλα, ο κ. Wang εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν «να βρουν μία λύση η οποία θα επωφελήσει και τις δύο πλευρές».
Σημειώνεται ότι επικεφαλής της κινεζικής αποστολής που θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αναμένεται να είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας, Liu He.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης