Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Βαθιά λύπη για τις πυρκαγιές στη Μόρια - Οι ελληνικές Αρχές είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης

Κομισιόν: Βαθιά λύπη για τις πυρκαγιές στη Μόρια - Οι ελληνικές Αρχές είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης
Η Κομισιόν εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της χθες (29/9/2019) στη Μόρια
Τη βαθιά λύπη της για τα χθεσινά (29/9/2019) επεισόδια στη Μόρια, όπου ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα και να τραυματιστεί το παιδί της.
«Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στη Μόρια της Λέσβου, που σύμφωνα με πληροφορίες κόστισαν τις ζωές μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της, είναι πραγματικά τραγικές και δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά λύπη» επισημαίνει η Κομισιόν.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν αναγγείλει επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των θεμάτων υποδοχής λόγω των αυξημένων αφίξεων, αν και πετά το... μπαλάκι στην Αθήνα.
«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές Αρχές -που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης- να βελτιώσουν την κατάσταση» αναφέρει η Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Επίσης, θα ταξιδέψει με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Τουρκία όπου και αναμένεται να έχει συνεργασία για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης