Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,11% και τα 60,97 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,11% και τα 60,97 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του -0,05% στα 55,88 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (30/9) το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον αντισταθμίζουν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συβμόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 55,88 δολ. ανά βαρέλι.
Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τα οποία η Ουάσιγκτον εξετάζει περιορισμό των αμερικανικών επενδύσεων στην Κίνα, έχουν επαναφέρει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, δύο εβδομάδες πριν από τον 13ο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας Liu He, αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων μετά τον Ιούλιο.
Μάλιστα, η παραπάνω είδηση έχει αντισταθμίσει τα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, τα οποία υποδεικνύουν ότι η ζήτηση πετρελαίου της χώρας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,4 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή πτώση στις 50,2 μονάδες.
Οι υποδείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή και τις συνολικές νέες παραγγελίες του κλάδου σημείωσαν αμφότεροι επέκταση, κυρίως λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές κατέγραψαν οριακή πτώση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε σχετικά υποτονική, εν μέσω ανησυχιών για τη μελλοντική κατάσταση στο εμπόριο.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πετρέλαιο είχε καταγράψει άνοδο, μετά τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Hassan Rouhani, ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Donald Trump, πρότεινε στο Ιράν πλήρη άρση των κυρώσεων, με αντάλλαγμα την επανέναρξη των συνομιλιών.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευρκίνισε διέψευσε αργότερα τις σχετικές δηλώσεις, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει πραγματοποιήσει καμία τέτοια συμφωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης