Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονία: Έρευνα για το θάνατο του πρώην επικεφαλής της Danske Bank ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών

Εσθονία: Έρευνα για το θάνατο του πρώην επικεφαλής της Danske Bank ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών
Η Danske Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας βρίσκεται υπό έρευνα σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Δανίας, της Βρετανίας και της Εσθονίας
Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θάνατο του πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων παγκοσμίως, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας την Κυριακή (29/9/2019).
Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία στην Εσθονία ανακάλυψε το πτώμα του Aivar Rehe, ο οποίος διαχειριζόταν την εσθονική δραστηριότητα της δανέζικης τράπεζας μεταξύ 2007 και 2015 και ήταν μεταξύ των μαρτύρων που είχαν κληθεί από την εσθονική εισαγγελία. 
Η αστυνομία ανακοίνωσε τότε ότι ο θάνατος του Rehe δεν θα διερευνηθεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Mart Helme από την πλευρά του αποκάλυψε πως θα ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του θανάτου του Rehe αφού πρώτα λάβει τη Δευτέρα (30/9) μια έκθεση σχετικά με τις αστυνομικές ενέργειες τις προηγούμενες μέρες.
«Θα περιμένω την έκθεση τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα. Αυτή η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί», δήλωσε ο Helme σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και οι συνθήκες του θανάτου του πρέπει να διερευνηθούν στο επίπεδο όλων των λεπτομερειών που πρέπει να παρουσιαστούν στο κοινό για να απομακρυνθούν όλες οι αμφιβολίες», ανέφερε ο Helme.
Ο Helme είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος EKRE, το οποίο εισήλθε στην κυβέρνηση συνασπισμού για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Εσθονίας τον Μάρτιο.
Η Danske Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας βρίσκεται υπό έρευνα σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Δανίας, της Βρετανίας και της Εσθονίας, για ύποπτες πληρωμές συνολικού ύψους 200 δισ. ευρώ που έγιναν μέσω του εσθονικού υποκαταστήματος, όταν ο Rehe ήταν επικεφαλής.
Η Danske Bank  αποτελεί, κατά το Reuters, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης