Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα - Με C- 130 στα Τίρανα ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα - Με C- 130 στα Τίρανα ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας
Η Αλβανία ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ζητώντας αρχικά και διασωστικά συνεργεία για την έρευνα εγκλωβισμένων από τον σεισμό
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία, που επλήγει από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας έστειλε σήμερα το πρωί (29/9) η Ελλάδα.
Ο καταστροφικός σεισμός άφησε πολλούς ανθρώπους άστεγους, ενώ οι πλημμύρες που ακολούθησαν έκαναν τη ζωή των ανθρώπων που ζεί στην ύπαιθρο ακόμη πιο δύσκολη.
Το οαεροσκάφος C-130 με τα είδη πρώτης ανάγκης ππου στέλνει η Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης, συνοδεύει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να την παραδώσει στις αλβανικές αρχές, στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η Αλβανία ενεργοποίησε πριν από 2 ημέρες τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας αρχικά και διασωστικά συνεργεία για την έρευνα εγκλωβισμένων από τον σεισμό. Στην συνέχεια όμως ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν διασώστες, αλλά είχε ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην αποστολή, που περιλαμβάνει γεννήτριες, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, φάρμακα και σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης