Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Kramp-Karrenbauer τις πληροφορίες για ρήξη με τη Merkel μετά το κοινό τους ταξίδι στις ΗΠΑ

Διαψεύδει η Kramp-Karrenbauer τις πληροφορίες για ρήξη με τη Merkel μετά το κοινό τους ταξίδι στις ΗΠΑ
Τα σενάρια κάνουν λόγο για ρήξη στη σχέση της Merkel με την υπουργό Αμυνας και διαδόχου της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU)
Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που την θέλουν να διατηρεί κακές σχέσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και επικεφαλής τω συντηρητικού κόμματος Annegret Kramp-Karrenbauer.
Merkel και Karrenbauer ταξίδεψαν στις ΗΠΑ με χωριστές πτήσεις σχεδόν ταυτόχρονα πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που ενέτεινε τη σεναριολογία περί ρήξης στη σχέση της επικεφαλής της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» και της υπουργού της και διαδόχου της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), θεωρούμενης ως πρότινος προστατευομένης της πρώτης.
«Σημειώστε το όλοι: Δεν υπάρχει καμιά ρήξη ανάμεσα στην Merkel κι εμένα», τόνισε η Karrenbauer σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στο φύλλο της ταμπλόιντ Bild am Sonntag. Η ίδια χαρακτήρισε τον δημόσιο διάλογο για το ζήτημα αυτό προϊόν «απόλυτης σύγχυσης».
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως η Karrenbauer θα ταξίδευε μαζί με τη Merkel και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία. Το Airbus A340 της καγκελαρίου αρχικά θα προσγειωνόταν στη Νέα Υόρκη, όπου η Μέρκελ επρόκειτο να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πριν κατευθυνθεί προς την Ουάσιγκτον, όπου η Karrenbauer είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper.
«Αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη για να συναντηθώ με τον Αμερικανό ομόλογό μου και ήταν σημαντικό για εμένα να εξασφαλίσω πως θα ήμουν τυπική στο ραντεβού», εξήγησε η Karrenbauer. «Το σχεδιαζόμενο κοινό ταξίδι όπως προτάθηκε από το υπουργείο Άμυνας δεν υλοποιήθηκε. Ευτυχώς, βρέθηκε εναλλακτική λύση, κι αυτό ήταν όλο», συμπλήρωσε.
Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η Bild am Sonntag έγραψε πως αξιωματούχοι της καγκελαρίας ανέφεραν σε συναδέλφους τους στο υπουργείο Άμυνας πως η Karrenbauer
καλά θα έκανε να μην συνταξιδέψει με την Merkel αλλά να αναζητήσει άλλον τρόπο να πάει στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης