Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ιστορική διαδήλωση» με τουλάχιστον 100.000 άτομα στην Ελβετία για την κλιματική αλλαγή

«Ιστορική διαδήλωση» με τουλάχιστον 100.000 άτομα στην Ελβετία για την κλιματική αλλαγή
Κάποιες χιλιάδες Ελβετοί βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της «παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα»
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (28/9/2019) «για το κλίμα» στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, που ήθελαν να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα» στα πολιτικά κόμματα, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Κάποιες χιλιάδες Ελβετοί βγήκαν στους δρόμους και χθες σε πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της «παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα», όμως στη σημερινή πορεία, την «εθνική διαδήλωση» που διοργανώθηκε στη Βέρνη, από την ελβετική Συμμαχία για το Κλίμα, ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγαλύτερος.
«Ιστορική διαδήλωση για το κλίμα! Σχεδόν 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της #Βέρνης το απόγευμα! Ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα τρεις εβδομάδες πριν από τις #ομοσπονδιακές εκλογές!» επισήμαναν σε ένα tweet οι διοργανωτές.
Η τοπική αστυνομία δεν σχολίασε τους αριθμούς που αναφέρουν οι διοργανωτές.
Σε ερώτηση από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου της επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Βέρνης».
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ειρηνικό κλίμα.
Οι συμμετέχοντες, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελβετίας με το τρένο ή το ποδήλατο, κατέκλυσαν τους δρόμους της Βέρνης και συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και το κοινοβούλιο.
Διεκδικούν μια συνεκτική πολιτική για το κλίμα, την απομάκρυνση από τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το αέριο, όπως και μια κλιματική δικαιοσύνη, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.
Λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, τα κλιματικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή των ανησυχιών των Ελβετών, μπροστά από το θέμα της ασφάλισης υγείας, σύμφωνα με το τελευταίο εκλογικό βαρόμετρο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTS.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης