Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marion Marechal (γαλλική ακροδεξιά): Σύντομα θα ανέλθουμε στην εξουσία

Marion Marechal (γαλλική ακροδεξιά): Σύντομα θα ανέλθουμε στην εξουσία
Η 29χρονη, πρώην βουλευτίνα και εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Jean Marie Le Pen θεωρείται από πολλούς ως μια πιθανή μέλλουσα ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς
Η ανιψιά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς της Γαλλίας Marine Le Pen δήλωσε πως είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες της θα την οδηγήσουν στο μέλλον στην εξουσία, αν και δεν έχει θέσει επίσημα υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα της, το 2022.
Η Marion Marechal, η οποία διέγραψε το «Le Pen» από το επίθετό της το 2018, τροφοδότησε τις εικασίες σχετικά με τις πολιτικές φιλοδοξίες της, όταν άνοιξε, την ίδια εποχή, μια πολιτική ακαδημία στη Λυών.
«Αύριο και είμαι βαθιά πεπεισμένη για αυτό, θα βρεθούμε στην εξουσία» υπογράμμισε σε ομιλία που εκφώνησε σε ένα συνέδριο στο Παρίσι.
Η 29χρονη, πρώην βουλευτίνα και εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Jean Marie Le Pen θεωρείται από πολλούς ως μια πιθανή μέλλουσα ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, ίσως και στις προεδρικές εκλογές του 2022, κάτι που η θεία της λέει πως είναι πρόωρο να λεχθεί.
«Δεν πιστεύω καθόλου πως έχει φιλοδοξίες να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2022.
Τουλάχιστον, αυτό μου είπε, και δεν έχω κανέναν λόγο να μην την πιστεύω», είπε η Le Pen σε δημοσιογράφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η ήττα της  Le Pen από τον Emmanuel Macron στις προεδρικές εκλογές του 2017 την αποδυνάμωσε και αποκάλυψε τις βαθιές ρωγμές στους κόλπους του Εθνικού Μετώπου, το οποίο η Marechal εγκατέλειψε.
Οι δύο γυναίκες φαίνεται πως υιοθετούν διαφορετικές στρατηγικές στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στην εξουσία, λένε αναλυτές.
«Η στρατηγική της Le Pen είναι αυτή η ιδέα της μεγάλης διακομματικής συμμαχίας μεταξύ όσων αποκαλεί «πατριώτες» από τη δεξιά έως την αριστερά, που σε γενικές γραμμές είναι η λαϊκιστική στρατηγική» σημειώνει ο Gilles Ivaldy, ένας ειδικός της ακροδεξιάς στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.
«Υπάρχει και μια άλλη γραμμή, που ενσαρκώνει η Marion Marechal, η οποία πιστεύει πως η Εθνική Συσπείρωση θα πρέπει να επιδιώξει μια ευρύτερη συμμαχία των δεξιών» εξήγησε στο Reuters.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης