Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Ελλάδα και Κύπρος μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία στην ΑΟΖ

Cavusoglu: Ελλάδα και Κύπρος μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία στην ΑΟΖ
Θα ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση γιατί το αποτέλεσμα του Κραν Μοντανά ήταν μια μεγάλη αποτυχία
Συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu καθώς σε δηλώσεις τους από τη Νέα Υόρκη όπου συνόδευσε τον Tayyip Erdogan στη Σύνοδο του ΟΗΕ δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ΑΟΖ ότι «στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο».
«Είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα στην Ελλάδα στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε πως «η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση κι όχι από το σημείο που είχαμε μείνει στο Κραν Μοντάνα, γιατί το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης