Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Οι φοροελαφρύνσεις θα ισχύσουν μέσα στο 2020 - Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Οι φοροελαφρύνσεις θα ισχύσουν μέσα στο 2020 - Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κερδών από ελληνικά ομόλογα στο πρωτογενές πλεόνασμα
Για τις φοροελαφρύνσεις και τις νέες αντικειμενικές αξίες που προωθούνται μέσα στο 2020 έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός ανέφερε ότι «η αναμόρφωση προωθείται μέσα από τη χωρική έκταση, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της αντικειμενικότητας ώστε να καταστεί η φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη.
Το εν λόγω μεταρρυθμιστικό εγχείρημα, σε πρώτη φάση, θα εδράζεται σε δύο βασικά στοιχεία. Το ένα είναι η επέκταση και ο εξορθολογισμός του συστήματος ζωνών της αξίας της ακίνητης περιουσίας. Και το άλλο είναι η βελτίωση και τυποποίηση της διαδικασίας του συστήματος των ιδιωτών εκτιμητών».
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο με όλα τα μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις νέες μειώσεις φόρων του 2020, θα ενσωματώνει την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, θα απλουστεύει και θα απλοποιεί τον φορολογικό κώδικα, θα ενισχύει πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα ενισχύει το ελάχιστο ύψος διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα αναμορφώνει το πλαίσιο των παροχών σε είδος, θα ενισχύει τη διαφάνεια στις συναλλαγές, θα εκσυγχρονίζει τις διατάξεις για τη φορολογική κατοικία, θα προωθεί την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων και την υιοθέτηση άλλων έμμεσων τεχνικών σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές», επισημαίνει.
Ο κ. Σταϊκούρας αποκαλύπτει ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κερδών από ελληνικά ομόλογα στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας ότι «η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις στο πεδίο του δημοσιονομικού χώρου για την ανάληψη αναπτυξιακών δραστηριοτήτων το 2020».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης