Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Βουλή κλητεύει έγγραφα του ΥΠΕΞ και ζητά να καταθέσουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες στην υπόθεση Biden

ΗΠΑ: Η Βουλή κλητεύει έγγραφα του ΥΠΕΞ και ζητά να καταθέσουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες στην υπόθεση Biden
Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας έχουν προγραμματίσει να λάβουν καταθέσεις από πέντε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, εξέδωσαν κλητεύσεις απόψε ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo να τους παραδώσει έγγραφα που αφορούν τις επαφές με την ουκρανική κυβέρνηση.
Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας έχουν επίσης προγραμματίσει να λάβουν καταθέσεις από πέντε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, για την έρευνα που αφορά την παραπομπή του προέδρου Donald Trump.
Στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν περιλαμβάνονται η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Mari Jovanovic, ο πρεσβευτής, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Kurt Volker και ο Gordon Sondland, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να υπογραμμίσει τους ταχύτατους ρυθμούς που προχωρά η διερεύνηση στην υπόθεση της παραπομπής του προέδρου, αφού νωρίτερα σήμερα 27/9, η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να ξεκινήσει ακροάσεις την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δίκτυο CNN.
«Θα κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται», είχε διαβεβαιώσει ο Adam Schiff.
«Αλλά θα πρέπει να δούμε ποιοι μάρτυρες θα τεθούν στη διάθεσή μας και για ποιους μάρτυρες θα χρειαστεί καταναγκασμός», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης