Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελλάδα - Ινδία: Εμπόριο και τουρισμός στο επίκεντρο της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών

Ελλάδα - Ινδία: Εμπόριο και τουρισμός στο επίκεντρο της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών
Με εφαλτήριο τον τουρισμό και το εμπόριο θα ενισχύσουν Μητσοτάκης και Modi τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, όπως συμφώνησαν στην έδρα του ΟΗΕ
Στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας, με έμφαση στο εμπόριο και τον τουρισμό, συμφώνησαν οι δύο πρωθυπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Narendra Modi, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Στη συνάντηση ειβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας ενώ οι δύο πρωθυπουργοί σημείωσαν ότι εκπροσωπούν την πιο παλιά, ο κ. Μητσοτάκης και την πιο μεγάλη από άποψη πληθυσμού ο κ. Modi, δημοκρατίες στον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ινδίας δεν διαταράχθηκαν ποτέ στο πέρασμα των αιώνων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.
Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ινδό πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Modi αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση μετατέθηκε από Πέμπτη σε Παρασκευή, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό της Ινδίας να είναι παρών στο ραντεβού της Πέμπτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης