Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foster (αρχηγός DUP Ιρλανδίας): Επιθυμεί συμφωνία πριν από το Brexit - Θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη Βρετανία.

Foster (αρχηγός DUP Ιρλανδίας): Επιθυμεί συμφωνία πριν από το Brexit - Θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη Βρετανία.
Ο χρόνος εκπνέει για νέες βρετανικές προτάσεις, δηλώνει από πλευράς του ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney
Η ηγέτις του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Iρλανδίας, του οποίου 10 μέλη του κοινοβουλίου στηρίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Boris Johnson, δήλωσε σε επιχειρηματικούς ηγέτες σήμερα ότι το κόμμα της θέλει να εξασφαλιστεί μια συμφωνία πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«O πρωθυπουργός θέλει να εξασφαλιστεί μια συμφωνία προτού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα παράσχουμε κάθε βοήθεια στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία.
Αυτή ήταν πάντα η θέση μας», δήλωσε η ηγέτις του DUP Arlene Foster από το Μπέλφαστ.
«Επιθυμούμε μια συμφωνία που θα λειτουργεί υπέρ της Βόρειας Ιρλανδίας και υπέρ των γειτόνων μας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί και από τους ενωτικούς και επίσης από τους εθνικιστές».
Παράλληλα σήμερα, υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να περιορίσουν τις διαφορές τους για να επιτύχουν μια νέα συμφωνία για την αποχώρηση του Λονδίνου από την Ένωση, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος εκπνέει.
Ο Coveney ο οποίος συνάντησε σήμερα τον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Michel Barnier, είπε ότι η ΕΕ συνεχίζει να επιθυμεί πολύ μια διαπραγμάτευση, αλλά αυτή πρέπει να γίνει στη βάση μιας «σοβαρής πρότασης» εκ μέρους της Βρετανίας, που αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
«Αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί και μέχρι να υπάρξει μια σοβαρή πρόταση γραπτώς... τότε το χάσμα που είναι επί του παρόντος μεγάλο θα παραμείνει.
Και ο χρόνος εξαντλείται», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Το βάρος είναι στον βρετανό πρωθυπουργό και στην ομάδα του», τόνισε ο Coveney προσθέτοντας ότι «η Ιρλανδία είναι ανοιχτή σε μια παράταση της ημερομηνίας αποχώρησης από την ΕΕ.
Μια παράταση είναι προτιμότερη από μια μη συμφωνία», τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης