Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής – Στο επίκεντρο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτόνομη πορεία

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής – Στο επίκεντρο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτόνομη πορεία
Ομιλία Γεννηματά στις 17:00 το απόγευμα
Το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου του 2019 και η επόμενη ημέρα με την αυτόνομη πορεία και τη «μάχη» με το ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντροαριστερά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 27/9 και αύριο Σάββατο 28/9 στο ξενοδοχείο Caravel.
Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξει με ομιλία της στις 17:00 το απόγευμα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Τα ανοιχτά ζητήματα στο Κίνημα Αλλαγής πολλά.
Πρώτα από όλα το πενιχρό 8,1% που έλαβε το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου που αν και το φέρνει εδραιωμένο στην τρίτη θέση, προβληματίζει ιδιαίτερα απέναντι στο 31,5% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό γιατί το μεγάλο «στοίχημα» τόσο για το ΚΙΝΑΛ όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος από τους δύο θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι η μάχη αυτή δεν έχει κριθεί ακόμα, αν και υπάρχουν πολλές φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που θέτουν ερωτήματα για την φυσιογνωμία και την πορεία του κόμματος με τις χαρακτηριστικότερες να εντοπίζονται σε εκείνους που ζητούν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.
Αίτημα που αν και απορρίπτεται κατηγορηματικά από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με βασικό επιχείρημα ότι αν και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πυρήνα του ΚΙΝΑΛ, έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αναμφίβολα προβληματίζει δεδομένου ότι όλοι στο ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζουν ότι η απήχηση και η διείσδυση του Κινήματος, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, είναι εξαιρετικά μικρή, κάτι που αν μη τι άλλο θέτει και ερωτήματα για την ίδια τη βιωσιμότητα του κόμματος.
Υπό αυτά τα δεδομένα, εξαιρετικά κρίσιμο είναι πώς θα τοποθετηθούν τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ και τι προτάσεις θα διατυπώσουν για την επόμενη ημέρα του Κινήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης