Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο ρίσκο για τους Δημοκρατικούς η παραπομπή Trump - Κερδισμένος εν όψει των εκλογών του 2020

Μεγάλο ρίσκο για τους Δημοκρατικούς η παραπομπή Trump - Κερδισμένος εν όψει των εκλογών του 2020
Όσο περισσότερο καθυστερήσει η διαδικασία, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθεί συμπάθεια στο πρόσωπο του Donald Trump μακροπρόθεσμα
Σε μεγάλο ρίσκο για το Δημοκρατικό Κόμμα μετατρέπεται η έρευνα για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump σχετικά με την υπόθεση της Ουκρανίας.
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους Δημοκρατικούς, ειδικά αν τραβήξει χρονικά.
Όπως δηλώνει στο CNBC ο Larry Sabato, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, οι Δημοκρατικοί πρέπει να κινηθούν άμεσα.
Ιδανικά η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Φεβρουάριου, οι οποίες θα προηγηθούν των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Όπως εξηγεί, όσο περισσότερο καθυστερήσει η διαδικασία, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθεί συμπάθεια στο πρόσωπο του Donald Trump μακροπρόθεσμα.
Στην πραγματικότητα, σημειώνει το CNBC, ο Trump δείχνει ήδη να έχει εισπράξει όφελος από τις εξελίξεις.
Την Τρίτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τη Nancy Pelosi για την έρευνα σε βάρος του, η καμπάνια για την επανεκλογή του συγκέντρωσε ποσό 250 χιλ. δολαρίων, μέσα σε 15 λεπτά!
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Eric Trump - γιος του Trump - ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκε ποσό 8,5 εκατ. δολ. μέσα σε 48 ώρες από την ανακοίνωση της Pelosi.
Με την εκτίμηση ότι η παραπομπή αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τους Δημοκρατικούς, συμφωνεί και ο Peter Trubowitz, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο London School of Economics.
«Ξεχνούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχασαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την παραπομπή του Bill Clinton», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε χθες στους Δημοκρατικούς και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για να τους σταματήσει, ίσως μέσω των δικαστηρίων.
«Αυτό... που οι Δημοκρατικοί κάνουν σε αυτή τη χώρα είναι ντροπή και δεν θα έπρεπε να επιτραπεί.
Θα πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για να σταματήσει αυτό, ίσως νομικά μέσω των δικαστηρίων», δήλωσε ο Trump επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη όπου μετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα New York Times γράφει ότι ο πρόεδρος Trump είπε στα μέλη της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ σήμερα ότι θέλει να μάθει ποιος παρείχε πληροφορίες στον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος όσον αφορά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και τον παρομοίασε με κατάσκοπο.
Ο Trump είπε ότι οποιοσδήποτε παρείχε τις πληροφορίες για το τηλεφώνημά του αυτό, ομοιάζει με κατάσκοπο και ότι «τον παλιό καιρό» οι κατάσκοποι τύγχαναν διαφορετικής μεταχείρισης, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη ένα πρόσωπο που ενημερώθηκε για όσα είπε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης