Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Nancy Pelosi μόλις έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας της

H Nancy Pelosi μόλις έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας της
Γιατί η απόφαση για έρευνα κατά του Trump μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» στην Nancy Pelosi
Η Nancy Pelosi μόλις πήρε το μεγαλύτερο ρίσκο της πολιτικής καριέρας της. Αν αυτό θα στεφθεί τελικά από επιτυχία, θα μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα μου έδιωξε τον Donald Trump από τον Λευκό Οίκο, ενώ οι Δημοκράτες θα της φέρονται σαν ώρα για την υπόλοιπη ζωή της.
Αν όμως αποτύχει και ο Trump επανεκλεγεί το 2020, θα προκαλέσει τέτοια αντίδραση που λογικά θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει τον ηγετικό της ρόλο στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση ούτε και η ίδια θα θέλει να μείνει για πολύ στην Βουλή, καθώς όλοι οι Δημοκρατικοί θα την μισούν, θα την θεωρούν υπεύθυνη που τους φέρνει τον Trump για άλλα 4 χρόνια.
Επομένως, η Nancy Pelosi πέρασε μια κόκκινη γραμμή, ενώ δεν θα έπρεπε να το κάνει αν δεν ήταν σίγουρη ότι θα πετύχαινε.
Θα χρειαστεί 67 ψήφους στη Γερουσία για να καταδικάσει το Trump, και τώρα οι Δημοκρατικοί έχουν μόνο 47 έδρες.
Σε δημοσκόπηση του Politico, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Trump.
Σε άλλη έρευνα, οι Αμερικανοί απάντησαν ότι θα έπρεπε να επιβληθούν ποινές στον Trump εάν αποδειχθεί ότι καταχράστηκε την εξουσία του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο.
Το 55%, σύμφωνα με το YouGov, δήλωσε πως θα έπρεπε να καθαιρεθεί από το αξίωμα σε τέτοια περίπτωση.
Σε εθνικό όμως επίπεδο, η απόφαση της Pelosi δεν έχει βρει απήχηση και θα μπορούσε να πλήξει τους Δημοκρατικούς εν όψει εκλογών.
Ακόμη χειρότερα, δεν έχει βρει υποστήριξη σε περιοχές που παραδοσιακά κυριαρχούσαν οι Δημοκρατικοί.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτό είναι δυνητικά ένα τεράστιο λάθος από την Nancy Pelosi είναι το γεγονός ότι όλοι επικεντρώνονται στην Ουκρανία είναι κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βλάψει έναν από τους πρωταρχικούς για την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος: τον Joe Biden.
Όλοι μιλούν για τον Joe Biden και τον γιο του Hunter. Πολλοί θα εξετάσουν τι δεν τους αρέσει στον αντιπρόεδρο του Barrack Obama. Μάλιστα οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μία εποχή που η Elizabeth Warren ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις.
Ενώ ο Biden φαινόταν το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τώρα όλα μπορούν να αλλάξουν εξαιτίας της απόφασης της Pelosi. Η Warren όμως δύσκολα θα μπορέσει να επικρατήσει του Donald Trump.
Η Pelosi γνωρίζει ότι ο Joe Biden δεν θα μπορέσει να περάσει τους επόμενους 14 μήνες για να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του γιου του Hunter στην Ουκρανία.
Τελικά, αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα της Αμερικής είναι βαθιά διασπασμένο και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μία αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης