Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο - Παραμένουμε σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο - Παραμένουμε σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες του Οκτωβρίου
Τη θέση ότι δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο διατύπωσε σήμερα η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου Gao Feng, τονίζοντας παράλληλα ότι το Πεκίνο εργάζεται από κοινού με την Ουάσιγκτον ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, ο κ. Gao δήλωσε ότι «η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για τις υψηλόβαθμες συνομιλίες», διευκρινίζοντας ότι οι δύο πλευρές «ετοιμάζονται να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες του Οκτωβρίου».
«Οι κινεζικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές αγορές σπόρων σόγιας και χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, προσθέτοντας ότι αυτές οι αγορές εξαιρούνται από τους δασμούς, καθώς και ότι υπάρχει αρκετός χώρος για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς η ζήτηση προς τα κινεζικά γεωργικά προϊόντα είναι υψηλή.
«Ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να συνεργαστούν και να λάβουν απτές ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για μία τέτοια συνεργασία», επεσήμανε ο κ. Gao, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το Πεκίνο «καλωσορίζει τις αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Κίνα», καθώς και ότι «θα προστατεύσουμε σθεναρά τα νομικά τους δικαιώματα».
«Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, τονίζοντας ότι η εξεύρεση λύσης στη διαμάχη των δύο χωρών «θα ωφελήσει την Κίνα, τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο».
«Ευχόμαστε ότι οι ΗΠΑ και Κίνα μπορούν να συναντηθούν στα μέσα του δρόμου, και με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασό, να βρουν μία λύση μέσω των διαπραγματεύσεων, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές», καταλήγει ο κ. Gao.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης