Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Τι αποδεικνύουν οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Κίνα

Eurasia Group: Τι αποδεικνύουν οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Κίνα
Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες για συνεργασία με το Ιράν
Την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και ιδιώτες που συνεργάζονται με το Ιράν επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει η Eurasia Group.
Οι νέες κυρώσεις δείχνουν ότι το Ιράν παραμένει το επίμαχο σημείο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.
«Η τελευταία εξέλιξη είναι περισσότερο μια προειδοποιητική βολή παρά μια μεγάλη κλιμάκωση» επισημαίνουν οι αναλυτές και τονίζουν ότι «η απόφαση των ΗΠΑ δεν έπληξε άμεσα την Cosco».
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε σχέση με το Ιράν σε βάρος πέντε Κινέζων ιδιωτών και έξι εταιρειών, μεταξύ των οποίων δύο θυγατρικές της εταιρείας Cosco Shipping. Οι κυρώσεις στοχοποιούν τις Cosco Shipping Tanker και Cosco Shipping Tanker Seaman and Ship Management, αλλά δεν αφορούν τη μητρική εταιρεία.
Θέτουν επίσης στο στόχαστρο τις China Concord Petroleum, Kunlun Shipping Company, Kunlun Holding Company και Pegasus 88 Limited.
Οι τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις «δείχνουν ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις κινεζικές δραστηριότητες, ακόμα κα τώρα που ο John Bolton έφυγε από τον Λευκό Οίκο».
Ωστόσο, η Eurasia προειδοποιεί ότι υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση.
«Στους παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την κλιμάκωση των ΗΠΑ περιλαμβάνονται: πιο ανοιχτή στήριξη της Κίνας στο Ιράν και/ή επιδείνωση των εμπορικές διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όπως ο Trump να επιτρέψει στα "γεράκια" του Λευκού Οίκου να πιέσουν για πιο δραστικές κυρώσεις» επισημαίνει η Eurasia Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης